5 anledningar till att göra plats för yoga i din vardag!

 
Men God jäklarns söndag hörre ni! <3 vad brukar era Söndagar innebära? :) För mig är det oftast lite plugg, skogsprommenad, fika med sambon (såklart, hehe) blogga fota, planera och redigera. Och SÅKLART Yoga och meditation. Yaaas! Och om ni har hittat på goda bortförklaringar till att yoga och meditation inte behövs i ert liv eller att ni inte har tid eller tillfällen för det så ska jag försöka få er på andra tankar idag ;)


Jahapp, så varför skulle vi behöva yoga ? Är inte det typ lite flummigt och religiöst?? Yoga har sina rötter i Buddhismen men är idag inte knytet till någon som helst religion. Du kan utöva yoga oavsätt om du är ateist eller har en annan religion. Det är inte konstigare än stretching och gymnasik för den som vill hålla det på den nivån. En aktiv yogapraktik förenar kroppen, sinnet och själen (såklart väljer du själv om du tror på att människan har en själ) föredrar du istället att tänka på den tredje aspekten som dina innersta önskningar och förmågor går det också fin fint såklart.. Se yogan som ett verktyg för att komma i kontakt med dig själv och att vara närvarande och hel som människa. Så då kommer vi till tidsaspekten. DU HAR TID. Har du tid att skrolla igenom instagramflödet totalt 20 min/dag har du tid för yoga de 20 minuterna i stället. Har du tid att se på nyheterna eller valfri netflixserie 40 min/dag har du tid. Har du barn, hund, räkningar, andra förpliktelser som jobb etc och den enda ensamma tiden är klockan 10 på kvällen när alla har lagt sig har du tid för yoga. SÅ nu börjar övertygelserna.

1. YOGA KOMMER GÖRA ATT DU FÅR MER TID.
Vad är tid egentligen? Och hur tar du igentligen vara på den? Och är du verkligen närvarande om du hela tiden stressar runt och gör den ena aktiviteten följt av den 5:E. Är detta att vara effektiv och leva ett innehållsrikt liv? Eller missar du egentligen ditt liv, dig själv och dina verkliga behov? Att göra saker utan att vara i kontakt och utan att vara intonad i dig själv är ytligt och det kommer aldrig att ge dig den tillfredställelse du söker. Endast snabba kickar. Riktig tillfredställelse kan du bara uppnå om du har alla delar av dig själv synkade dvs. kroppen, knoppen, själen (hjärtat). Dessa är i beroendeställning till varandra och behöver vara sammanlänkade och i harmoni för att du på riktigt skall kunna leva i din fullaste potencial. Det vill du väll? du vill väl känna att du verkligen levt DITT liv och inte grannens eller den där "lyckade skådisens". Men hur kan du veta vad som styr dig och dina impulser om du aldrig någonsin är närvarande och i kontakt? Yoga ger dig möjligheten att pussla ihop dig själv så du får tid till att leva DITT liv istället för att bara existera och söka snabb tillfredställesle.
 
2. YOGA ÄR DEN BÄSTA TRÄNINGEN SOM KOMBINERAR BÅDE FYSISK AKTIVITET OCH MENTAL HÄLSA
Att arbeta fysiskt med kroppen är något som främjar en god mental hälsa det vet vi väll alla? Men yogan boostar detta ännu mer än en springtur på gymmets löpband. I yogan hamnar du i ett flöde där du kan glömma rum och tid, du synkar din andning med rörelserna och hamnar i flow. Du känner dig totalt närvarande och närvarande i din kropp. (såklart krävs det träning, som med allt annat)

3. YOGA MEDFÖR HARMONI OCH GER DIG TILLGÅNG TILL ANDRA DIMENSIONER AV DITT MEDVETANDE.
Om du tränar yoga regelbundet kommer du att mer intuitivt känna vad som gynnar dig och vilka val som blir viktiga att göra för att du ska kunna fungera och leva ditt bästa liv.

4. DU MÄRKER FRAMSTEG LÄTT
Genom en daglig praktik så kommer du rätt snabbt märka att du klarar av att balansera i possitioner som du aldrig förut kunnat tro när du börjat. En brukar säga att det en har svårt och knöligt med på yoga mattan avspeglar vad i livet som du behöver rikta fokus på och arbeta med. För mig är det både styrka och balans. Dessa har utvecklats och manifesterat sig mer i både mitt vardagliga liv och på yogamattan.

5. ALLA KAN YOGA
Det viktiga med yoga är inte att du håller possitionerna korrekt utan att du lyssnar på dig själv och vad din kropp säger åt dig. du ska aldrig pressa fram något. Det finns olika yogastilar alltifrån Yinyoga, restorative som är lugna och inte fysiskt krävande till Aschtanga och HAtha yoga som är väldigt fysiska och svettiga yoga former haha.


SÅ! JUST DO IT! och se hur ditt liv och mående kommer förändras till det bättre. Sakta men säkert!

Puss och kram!
  
STORASYSTRARNA

Så sant! Det är helt otroligt vilken positiv effekt yoga har på alla delar av livet. Tankar, välmående och fysiken. Helt fantastiskt och så fint att du delar med dig! 🌟💕✨💖🙌🏻

Svar: Åh tack för underbar feedback!! 💖 Yes yoga for life 🙏
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress