Recept på supergoda och nyttiga müslibars!
Hej babes  💖 kul att så många spanat in förra inlägget om hur man håller motivationen uppe och yes jag medger att jag glömde en punkt, nämligen mellanmål  💖 därför kompenserar jag nu med ett ursmarrigt recept på hemmagjorda müslibars! Jag är nämligen expert på att klockan 14 tiden en skoldag slinka in på pressbyrån och köpa gotta... Men det är både dyrt och onyttigt därför bestämde jag mig för att göra egna nyttiga müslibars, vilket både blir billigare och bättre för hälsan! 💖
 
 
Yes, då kör vi! Du behöver cashewnötter, chiafrön, müsli utan tillsatt socker, en burk ecologiskt jordnötssmör, torkade plommon ca 1 näve, samt 2 chokladkakor av 70%ig mörk choklad.
 
Klipp eller skär plommonen i mindre bitar och häll alla torra ingredienserna förutom chokladen i en stor bunke.
Arbeta ihop alltsammans med händerna och ta sen fram en plåt med bakplåtspapper.
 
Bred ut blandningen på plåten med bakplåtspapper och platta till så den blir slät och sammansatt. Smält chokladen i micron  det går fort så se till att den inte bränns. Häll den smälta chokladen ovanpå de andra tillplattade ingredienserna och bred ut den så den täcker hela plåten. Sätt sen in hela kalaset i kylskåpet och vänta med att skära upp dina bars tills chokladen stelnat. ❤️
 
Sååå sjukt goda och relativt lätta att göra! 💖 Lycka till!!! 🌟 ⭐ ✨ 
5 knep för att behålla motivationen trots negativa tankar och känslor som smyger sig på
Happy motivational monday! Hihi, jag hoppas att ni är taggade på en ny vecka full med möjligheter! Vissa kanske tycker det låter klyschigt men faktum är att må så vara, bättre att vara klyschig och ha ett possitivt mindset än att gå runt och redan vara inställd på att allt kommer gå åt helvete. Såhär är det, vår hjärna kommer aktivt att suga upp minsta lilla tecken på motstånd, negativitet och brist, helt enkelt för att den inte är programerad för att göra oss lyckliga. därför behöver vi aktivt steppa in då detta sker. Vi behöver ha alternativ till hur vi bemöter och förhåller oss till negativt selftalk, känslor av motstånd och våra vanemässiga reaktionsmönster. Nedan listar jag tio sätt att ta till för att vända motgång i sinnet till framgång.


  • Bli medveten Steg 1 är att bli medveten om att du tänker, känner och vill agera på en negativ förnimmelse. Försök att anamma en nyfikenhet istället för ett dömmande förhållningssätt. Observera och beskriv tyst för dig själv hur känslan får dig att känna, vad du vill göra åt den och hur du tänker kring den. MEN VIKTIGT, agera inte på den. Fråga dig istället efter din observation, vad som skulle vara hjälpsamt för dig att tänka? Och vad som långsiktigt skulle kunna hjälpa dig att ta dig igenom negativiteten och motståndet du känner inför något. Hjärnan kommer aktivt att försöka säga åt dig att det inte går att vända negativiteten men det är lögn, bli bara medveten om detta och välj att aktivt förhålla dig annorlunda. 
  •  Belöna dig själv A och O när det gäller att bryta en negativ cirkel eller ett destruktivt beteende är att belöna sig då du klarat av att agera annorlunda. Så när du trots motstånd genomfört det du behöver göra ska du belöna dig. En belöning kan vara att till exempel göra något du verkligen tycker om efter att du pluggat, jobbat, skrivit på tentan, diskat, tvättat etc. tricket är att få hjärnan att inse att det faktiskt lönar sig att göra de jobbiga, istället för att strunta i det. 


  • Skriv tacksamhetsdagbok Att varje kväll skriva ner minst tre saker du känner dig tacksam över som hänt under dagen kan på sikt göra att du både mår bättre och blir mer possitiv. Att uppskatta det vi har är nyckeln till välmående.

  • Praktisera Yoga Yoga hjälper dig att binda samman hela dig själv till en helhet. Med hjälp av yogan grundar du dig, får perspektiv på dig själv och skapar en länk mellan kropp, själ och psyke. Det finns massor av bra yoga sekvenser på bland annat youtube så du behöver absolut inte känna att du måste gå iväg på ett pass hos nån instruktör. Min favorityoutuber är Adriene så sök på Yoga with Adriene så kommer du kunna välja och vraka beroende på vad dina behov ligger. Hon har tillexepel yoga för ångest, yoga för motivation, yoga för flexibilitet. Ja ni hör ju :)

  • Vistas ute i naturen  Naturen har en helande inverkan på människan. Det är som att bli påmind om hur liten en faktiskt är när man går i skogen under alla 100-åriga träd. Det är så lätt att bli så uppslukad av sina egna negativa känslor och liksom bara zooma in på dem. Då kan det verkligen hjälpa tycker jag att få en påminnelse om att världen faktiskt inte kretsar kring det jag känner och tänker, genom att uppleva naturens storhet. Universum och dess mystik är så mycket större än vi någonsin kan föreställa oss med hjälp av vårt psyke, men vi kan känna den delen av oss som resonerar med helheten då vi är närvarande i naturen. 


    Stor kram från mig och hoppas ni gillade listan!!! Önskar er en magisk och härlig vecka<3
     
Lazy lovely sunday!
 
Lovelies! 💖 Hoppas ni haft en slapp söndag och njutit av det ni gillar att pyssla med :) jag har pysslat med mina växter, knutit amplar, gått promenader och pratat med mamma i telefon 📱 :) nu ska jag äta polly (mitt favvo godis) tända ljus och bara mysa! 💖 
 
Puss 😘