Veganska chokladbollar med vit choklad och ätbara blommor
 
 
 

Jag ägnade hela gårdagen åt att baka, smaka och dekorera. Finns det ens en juvligare aktivitet att göra? 💖 Blommorna har jag plockat helt själv i naturen och receptet är egenkomponerat. 
.
Eftersom jag sällan följer recept så får ni liksom testa er fram vad gäller mängd av råvarorna. Men en riktlinje för grundens konsistens är chokladbollssmet.
.
Råvaror:
.
Havregryn
.
En skvätt kaffe
.
Krossade mandlar
.
1 stor banan
.
Dadlar
.
Kokos olja typ 2 msk
.
Hasselnötskräm  från kungmarkatta
.
Några droppar apelsin olja från Younglivings food supplementserie, (går lika bra att använda lite rivet skal från en eko apelsin skulle jag tro) . 😜
.
Mixa ihop i matberedare eller dyl
Rulla och forma till små fyrkanter eller bollar, ställ in i kylen c 30min
.
Övre lagret:
.
Vegansk vit choklad (eller vanlig vit choklad
.
Smält chokladen i mikron.
.
Ta ut dina chokladbollar/fyrkanter ur kylen och doppa dem i den vita chokladen. Lägg på ett fat och garnera med blommorna, sätt in dem i kylskåpet igen tills chokladen stelnat.
.
Sen är det bara att njuta!
.
De ätbara blommor jag använt är:
Violer, tusensköna, syren, lavendel, torkade rosblad. Sen rev jag även apelsin skal att dekorera med 😀.
.
Lycka till!! 🥰
(kom ihåg att bara använda blommor du är säker på går att äta och kolla så att det är rätt sort, då vissa kan vara giftiga)
.
Kram 💕